dimarts, 21 de juliol del 2009

Acaba de néixer la Barcelonasfera

El nostre company Agus Giralt ens presenta un projecte interessant on també hi participa el seu bloc Memòria de Sants, la Barcelonaesfera.

Berguedaesfera, Penedesfera, Bagesfera o Ebresfera entre d'altres són noms de diferents comunitats de blocs agrupades per àmbits territorials ja existents.

Aquest tipus de directoris permeten unir diferents blocaires d'un territori donant-se a conèixer i facilitat al contacte mutu. Parlant amb gent vinculada a aquest món se sent una pregunta com aquesta: "com és que encara no existeix la Barcelonaesfera?". La veritat és que un dels motius pels quals potser no ha existit fins ara és pel gran nombre de pàgines dirigides per barcelonins. La xarxa es podria massificar fins el punt de desbordar-se.

És per això que a l'hora de crear la Barcelonaesfera ha hagut d'optar per una opció una mica més restringida. Aquest directori inclourà blocs que tenen Barcelona i les seves antigues viles com a tema central enfocat des de les perspectives més diverses (fotografia, periodisme, política, història...).

El fet de que el subtítol faci referència a les "antigues viles" no és cosa casual si no que he volgut respectar i donar importància a la personalitat pròpia dels antics municipis que ara formen part de Barcelona. Durant aquesta darrera setmana, l'Agus ja ha anat enviant correus electrònics o deixant misatges a les pàgines principal que coneix, la majoria de les quals han respost positivament a la proposta i m'han anat enviant la descripció del seu bloc.

La Barcelonaesfera disposa d'un cos central amb un flux d'actualització on aniran apareixent els darrers posts publicats pels membres de la xarxa, una llista d'enllaços i les descripcions de cadascuna de les pàgines realitzades pels seus autors. També s'ha creat un grup a facebook, un logotip (la típica rajola barcelonina) i un banner amb el qual es podrà enllaçar la Barcelonaesfera a tots els membres del directori

Podreu trobar més informació a l'enllaç:

Barcelonaesfera